Thai Jasmine Prize
Thai Jasmine Logo

Welkomstboodschap

Van harte welkom op de website van Thai Jasmine Authentiek Thais Restaurant. Thai Jasmine opende haar deuren in september 2004 en was daarmee het eerste authentieke Thaise restaurant in de stad Groningen. Wat begon met enkele tafeltjes is uitgegroeid tot een goedlopend restaurant, waarbij gastvrijheid een prominente rol heeft.

Het willen zorgen voor een ander is een belangrijke drijfveer geweest voor het openen van Thai Jasmine. Vanuit boeddhistisch ideaal zijn goeddoen en zorgdragen voor een ander de hoogste waarden die een mens kan nastreven. Dit is tot op de dag van vandaag de leidraad van het restaurant.

Deze visie heeft haar vruchten afgeworpen. Zo heeft Thai Jasmine reeds prestigieuze prijzen mogen ontvangen. Ze voert het Thai Select logo, hetgeen staat voor authenticiteit en kwaliteit van de Thaise keuken. Het wordt toegekend door het Thaise ministerie van Export aan een beperkt aantal Thaise restaurants. Verder heeft Thai Jasmine het Pride of Thailand certificaat toegewezen gekregen. Deze eervolle prijs is uitgereikt door het National Food Institute of Thailand en is ondertekend door de Thaise minister van Economische Zaken.

Thai Jasmine scoort hoog op de verschillende recensie-websites. Ze is al jaren IENS-topper en heeft een eervolle vermelding op SpecialBite. Een uitgebreide recensie die te lezen viel in "Stad" het magazine van Groningen is hier te vinden.

background

De Keuken

Ons restaurant is vernoemd naar de meest gebruikte rijstsoort in Thailand, de Jasmijnrijst. Authentiek staat voor de gerechten, die door Thaise koks worden gepresenteerd, zonder concessies te doen aan het Europese smaakpatroon. Versheid van de producten heeft vanaf dag één hoog in het vaandel gestaan, er wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van verse Thaise producten. Hierdoor blijft de kwaliteit van het eten gewaarborgd. Thai Jasmine blijft hiermee zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de Thaise keuken.

Deze keuken is moeilijk onder een noemer te scharen. Er leven in Thailand veertig verschillende volkeren, die elk hun eigen eetcultuur kennen. Tevens zie je in Thailand veel invloeden van omringende landen. Dit levert een enorme verscheidenheid aan eetgewoontes op en een zeer divers gebruik van kruiden en specerijen.

De Thaise keuken is echter wel homogeen in haar gebruik van vele verse ingrediënten en kruiden. Veelgebruikte kruiden zijn Thaise basilicumsoorten, koriander, citroengras en galangal. Hierin onderscheidt ze zich van andere keukens. Een ander uniek element van de Thaise keuken is dat ze probeert om de vijf verschillende smaaksensaties, zoet,zuur, zout, bitter en scherp in maaltijden te verenigen. Deze essentiële smaken kunnen soms zelfs binnen een gerecht optreden. Dankzij deze solide basis en goede balans van kruiden kan praktisch elk gerecht met veel verschillende vlees- en vissoorten bereid worden.

Kenmerkend voor de Thaise keuken is de befaamde keukentechniek, het wokken. Hierbij wordt onder zeer hoge temperatuur en op hoog vuur het eten in zeer korte tijd bereid. Hiermee behoudt het gerecht haar versheid en sappigheid en blijven de vitaminen in de ingrediënten.

Minstens zo bekend als de wokgerechten zijn de Thaise curry's. Bij Thai Jasmine hebt u de keuze uit verschillende soorten. Zo kunt u bij ons terecht voor de bekende groene Thaise curry, de Kaeng Kieuw Wan, maar ook voor rode, gele en bruine varianten. Hiernaast serveren we de beroemde Thaise rijstnoedels, de Pad Thai en Thaise gebakken rijst, de Khao Pad.

Mevrouw Saengswang komt zelf uit Bangkok. Het culinaire zwaartepunt bij Thai Jasmine ligt dan ook bij de gerechten uit die stad en uit midden-Thailand. Ze kenmerken zich door een uitgekiende balans tussen de vijf smaaksensaties, zonder dat een van hen overheersend wordt. Maar ook andere streken uit Thailand zijn vertegenwoordigd. Zo vindt u bij Thai Jasmine specifieke gerechten uit de Noordoostelijke Isaan-keuken en komt ook de keuken uit het zuiden van Thailand aan bod.

De Thai drinken bij de maaltijden gewoonlijk hun lokale bieren, Singha en Chang. Thais eten laat zich echter ook prima begeleiden door diverse wijnen. De mildere vleesgerechten door een rode, de vis- en wat pittigere gerechten door een droge witte wijn of door een halfzoete witte wijn. In ons restaurant bieden wij u een met zorg gesorteerde wijnkaart, waarmee u onze uiteenlopende gerechten kunt combineren.

background

Afhalen

U kunt zeven dagen in de week terecht op onze vestiging aan het Zuiderdiep 19 (telefoonummer 050-3133502) om daar te komen dineren of onze gerechten af te halen. Alle gerechten worden vanzelfsprekend met zorg bereid De goede betaalbaarheid heeft natuurlijk geen invloed op de kwaliteit van de afhaalgerechten. Wij streven altijd naar een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Het menu kunt u hier inzien. Onze keuken is vanaf 16.30 geopend

Wij kunnen vanuit deze locatie tevens uiteenlopende cateringsopdrachten aannemen of een gevarieerd buffet voor u samenstellen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 050-3133502. Aan onze locatie aan het Gedempte Zuiderdiep 21, Bangkok Street Food, kunt u maandag tot en met zaterdag vanaf 12:00 tot 20:00 en zondag van 16:00 tot 20:00 terecht voor afhaalBezorgen
We zijn sinds juli 2016 tevens een samenwerking aangegaan met FoodDrop. Via hen is het mogelijk onze gerechten bij u thuis of op locatie te laten bezorgen. Voor meer informatie kunt u hier kijken.

background

Nieuws

Vanaf nu is aan het Gedempte Zuiderdiep 21 in Groningen Bangkok Street Food geopend. De winkel bevindt zich naast het restaurant Thai Jasmine. Hier kunt u terecht voor allerlei Thaise producten. We bieden u een ruim assortiment aan Thaise levensmiddelen, dranken, sauzen en non-food producten.Tevens hebben wij kant en klare gesealde gerechten die u thuis kunt nuttigen. Deze gerechten worden dagelijks vers bereid in ons restaurant, het aanbod varieert per dag, we maken wisselende keuzes tussen populaire wok- en currygerechten. Ook is er op termijn de mogelijkheid de gerechten voorin de winkel of op ons terras te gebruiken. Deze gerechten worden bereid in ons restaurant en beslaan een aantal populaire wok- en currygerechten. Thai Jasmine Authentic Thai Products and Take Away is dagelijks tussen twaalf en acht geopend.

Op 13 juli 2014 bestond Restaurant Thai Jasmine 10 jaar, waarvan 2 jaar op de huidige locatie aan het Gedempte Zuiderdiep 19. Daarom hebben de eigenaren met hun werknemers een Boeddhistisch inwijdingsritueel georganiseerd. Thaise monniken hebben op die dag het restaurant en het naastgelegen pand ingezegend. Dit bekende boeddhistische ritueel heet het Tam Boen Baan. De monniken verzoeken met gebed en inzegening voorspoed, geluk en vrede te realiseren voor de ingezetenen van de nieuw betrokken woning .Tevens zegenen de monniken het nieuwe pand. In Thailand is het gebruikelijk bij een opening van nieuwe restaurants of andere bedrijven dit ritueel ook uit te laten voeren. De aanwezigheid en handelingen van de monniken zou ondermeer goed zijn voor financiële voorspoed van de te openen zaak. Bij de ceremonie nodigen de nieuwe bewoners de monniken uit, traditioneel doneren de bewoners hierbij een symbolisch bedrag aan de tempel. De monniken, gewoonlijk negen, besprenkelen met gewijd water uit een bronzen schaal het pand en de bewoners om hiermee kwaad, ziekte en verdriet te verdrijven. Het water is bedoeld als donatie voor overleden naasten en hen om vrede te verzoeken. Een wit touw, de Sai Sin, dat alle monniken vasthouden staat symbool voor het doorgeven van de zegeningen tijdens de vibraties van de mantra's en gebeden. Na het gebed kan elke gast als dank een klein beetje eten aan de monniken geven om hen te bedanken voor de inzegening. Nadat de monniken van alles iets hebben geproefd, mogen de gasten aanschuiven en zich tegoed doen aan het overige eten. Na het eten zegenen de monniken nogmaals het pand en plaatsen ze bij de ingang een Pali symbool met speciaal wit krijt. De ceremonie kan desgewenst herhaald worden om nogmaals te vragen voor voorspoed en geluk. Na de ceremonie hebben twee Thaise danseressen met traditionele dansen optredens gegeven. Voor de eigenaren van Thai Jasmine was de ceremonie en het 10 jarig jubileum een waardevolle en bijzondere aangelegenheid. Ze hopen hiermee het restaurant en de nieuw te openen Thaise winkel naast het restaurant een voorspoedige toekomst te hebben gegeven.

background

Impressie

Op deze pagina willen wij u een sfeerimpressie geven van de
verschillende aspecten van ons restaurant.

Tour

background

Contact

Thai Jasmine Authentiek Thais Restaurant

Gedempte Zuiderdiep 19
9711 HA Groningen
T. 050 313 3502
reservations@thaijasmine.nl

Reservations for the current day made after 3 pm: Please call us instead of sending an email. Please check your spam folder if you did not recieve an answer.

Openingstijden:
Dagelijks vanaf 16:30
Lunch op afspraak
Bangkok Street Food ma tm za 12:00 tot 20:00, zo 16:00 tot 20:00

Both locations will be closed from the 23rd of December until the 1st of January. The 2nd we will open again at 16:30 at both locations.

Voor een spectaculaire video van ons restaurant kunt u hier klikken

© Copyright 2012 Thai Jasmine Restaurant / Designed by James Chiew Design